Archive for category Hiburan

KAMI – The Gig

Oleh Sham Hardy Aku attend gig show KAMI, bersempena mempromosikan movie title mereka akan datang. Surely memang penat tapi menyeronokkan, biasala jadi manusia so-called supporter scene ni. Dan dari hasil penelitian aku tengok sepanjang show tersebut berlaku adalah masih ramai lagi yang still fresh and new yang attend gig tersebut, bayangkan bila orang ramai mula […]

1 Comment

One Nation Emcees Juara Gangstarz 2!

Teks oleh Haswari Ali di Murai SHAH ALAM, 24 OGOS 2008: Kumpulan hip hop Malaysia, One Nation Emcees dinobatkan sebagai juara GangStarz Ke-2 (GS2) pada pertandingan peringkat akhirnya yang diadakan di Stadium Malawati, di sini, sebentar tadi. Dianggotai Mohamed Fareezan Mohamed Murtaza (Kozae), Shamimi Amalina Norhisham (Mimi), Mohd Norzaidi Edris (Zydee) dan Nur Hasan Baias […]

1 Comment

MALIQUE FT M. NASIR – Mantera Beradu

Lagu yang menarik dan sempoi. Aku suka liriknya yang bagus. Masih belum sempurna.. Gerakkan Hati… Hati gerakkan… Pandanglah aku.. aku lah dia.. kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal.. hanya berbual makan angin kembung perut mual… resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang.. ku schizo paranoia takut pecah tembelang pecah tembelang… peta dah hilang… bangau […]

Leave a comment

Titian Zaman di Dewan Filharmonik Petronas

Semalam aku berpeluang melihat persembahan Titian Zaman oleh Kumpulan Seni Persembahan PETRONAS di Dewan Filharmonik. Terima kasih pada Anis dari Astro kerana sudi menjemput kami menonton. Pertama kali menjejakkan kaki ke Dewan Filharmoni (DFP) membuat aku teruja dan peluang duduk di level VIP memang menarik. Tetapai tempat duduk aku di belah tepi belakang dan pandangan […]

Leave a comment

Media Gila Konsert

Aku tak faham sungguh sekarang ni bila media elektronik ni terlalu gikan konsert yang kadang-kadang main tangkap muat saja. Sampai aku rasa dari tengok konsert, layan CD lagi bagus. Takdelah sakit telinga. Astro dengan konsert AFnya setiap sabtu yang memang rendah kualiti sebab hampir sedikit sja yang boleh menyanyi. JomHeboh pula tengah heboh keliling Malaysia […]

1 Comment